Vi vände oss till en målare

Har du någonsin gett efter för frestelsen att göra ett projekt för hemförbättring, bara för att det blev spektakulärt och slutade med att ditt hem fick en avundsvärd uppgradering? Det var precis vad som hände här när vi bestämde oss för att måla om vårt kök hemma i villan i Arboga! Nu har vi en ljus och välkomnande plats som alla skulle älska tack vare en duktig målare. Vi ska ta dig steg för steg genom processen för hur vi gjorde det – ända ner till valet av färg! Så sätt dig bekvämt och låt oss visa dig hur enkelt det är att ge ditt kök en nytt fräscht utseende.

Först och främst behövde den målare som vi anlitade förbereda området för målning. Detta innebär en grundlig rengöring av alla ytor – från väggar och tak till skåp och bänkskivor. Därefter slipade han alla ojämna områden för att skapa en slät yta för den nya målningen. När hans förberedande arbete var klart var det dags att välja färg! Efter mycket efter en hel del överläggningar bestämde vi oss för en ljus, glad gul färg som skulle ge värme och livfullhet åt vårt kök.

Därefter började målaren applicera primer på alla ytor. Detta är nödvändigt för att färgen ska fästa ordentligt och underlättar också eventuella framtida korrigeringar senare. När grundfärgen hade applicerats började han måla i flera lager. Detta kräver tålamod och skicklighet, eftersom det krävs god kontroll över penseln eller rullen för att få en jämn yta. När detta var gjort applicerade målaren flera lager lack för extra skydd och för att se till att målningen skulle hålla i många år.

Slutligen kunde vi beundra vårt nya kök! Inte bara om vår ljusgula ommålning inte bara gav rummet ett lyft, den hade också förvandlat vår matplats till en inbjudande och mysig plats som vi gärna spenderade tid i.