Jag anlitade en målare

Har du någonsin gått igenom processen att få ett målningsprojekt gjort i ditt hem? Som en person som älskar gör-det-själv-projekt och inredning måste jag erkänna att det inte är vad jag ser fram emot. Men efter att ha sett min väns vardagsrumsförvandling och upptäckt hur lätt processen kan vara med en professionell målare bestämde jag mig för att anlita en. Med mitt ansvar som husägare (och min plånbok!) på spel var detta en upplevelse fylld av många frågor och överväganden – men också mycket spänning! Från att kontrollera recensioner till att förstå färgformler och mycket mer, låt mig berätta allt om vad som hände under min resa från början till slut. Hinner vi inte med allt i detta inlägg så tar vi och fortsätter i morgon i ett annat inlägg!

1. Forskning om målare: Innan jag kunde fatta ett beslut var jag tvungen att undersöka de bästa lokala målarna i mitt område. För att göra detta letade jag på nätet efter recensioner och betyg från vänner eller familjemedlemmar som nyligen använt sig av dessa tjänster. Efter att ha valt ut några potentiella kandidater kontaktade jag var och en av dem för att få detaljerad information om deras bakgrund, erfarenhet.

2. Diskutera färgalternativ: Jag var tvungen att bestämma mig för vilken typ av färg som skulle passa bäst för mitt hem. Jag undersökte olika färger och diskuterade också hur man väljer inomhusfärger med målaren. Jag kunde hitta en fantastisk färgkombination som skulle passa perfekt i mitt vardagsrum.

3. Fastställande av tidslinje: När jag väl hade valt färgerna var jag tvungen att ta fram en uppskattad tidslinje för projektet. Målaren och jag diskuterade när han skulle börja och hur lång tid det skulle ta tills det var klart. Och det handlade inte om mer än om några dagars jobb!

Med vänlig hälsning,

Carina S i Bålsta