Sätt kakelplattorna som ett proffs!

Att lägga kakel är en konst som kräver tålamod och skicklighet. Med rätt kunskap och förberedelser kan vem som helst lägga vackra kakelplattor som ett proffs! Från att bestämma sig för ett mönster till att lägga din sista kakelplatta, kommer det här inlägget att utrusta dig med alla steg som behövs för att bemästra detta med plattsättning. Oavsett om du arbetar med att kakla runt en diskbänk, ett badrumsgolv eller en köksbänk visar vi dig hur det går till med användbara tips från experter på området. Gör dig redo för att öka ditt kunnande – det är dags att lägga dessa kakelplattor som ett proffs!

1. Välj ett kakelmönster: Innan du börjar fundera på vilken typ av mönster du vill uppnå med ditt kakel. Du kan välja mellan många olika alternativ som raka, diagonala eller fiskbensmönster. Tänk på storleken och formen på det område du ska kakla och välj ett som fungerar bäst i det utrymmet.

2. Förbered utrymmet: När du har bestämt dig för ett kakelmönster är det dags att förbereda rummet. Se till att du har tagit bort eventuella befintliga kakelplattor eller lim och att ytan är jämn, torr och ren.

3. Lägg ut plattorna: Placera dina plattor i det tänkta mönstret så att du kan visualisera vad det slutliga utseendet kommer att se ut som. Det här steget innan plattsättning är viktigt eftersom du då kan kontrollera storleken på plattorna och se till att de passar rätt i utrymmet.

4. Applicera limmet: När du är nöjd med ditt kakelmönster applicerar du ett tunt lager lim enligt tillverkarens anvisningar. Se till att du sprider det jämnt över ytan och att den når alla kanter.

5. Placera plattorna: Börja med att placera plattorna i ett hörn och arbeta dig sedan runt i rummet.

Fortsättning följer i nästa inlägg.

Isak i Lidköping