Hur man slipar golv

Hej och hallå denna vackra dag, jag hoppas att ni alla har det bra i värmen och solen. Vi kommer idag att kika på hur man slipar golv, då det är många av mina läsare som ställt frågor kring detta. Att slipa golv är egentligen inte så svårt, faktiskt kan nog vem som helst lära sig det, men man kan ju alltid anlita hjälp om man inte orkar engagera sig, har tid för det eller om man bara känner att man ändå inte riktigt vågar eller vill. Innan du börjar slipa golven ska du se till att du har rensat rummet från möbler och andra föremål som kan vara i vägen. När detta är gjort vill du dammsuga hela området mycket väl och bli av med så mycket skräp och damm som möjligt.

Därefter tar du en slipmaskin och påbörja processen. Om det är en kantpressare vill du börja precis upp mot väggarna och sedan gå utåt i en jämn rörelse. Om det är en trumslipmaskin ska du använda jämna överlappande överfarter för att se till att du täcker varje bit av golvet jämnt. När du slipar med något av verktygen, börja med ett grovkornigt sandpapper och gå sedan vidare till finare korn tills du uppnår önskad finish. Se till att du använder ordentliga dammuppsamlingssystem när du arbetar, eftersom detta hjälper till att hålla din inomhusluftkvalitet i schack.

När du är klar med slipningen vill du sopa upp allt kvarvarande skräp och sedan dammsuga en gång till. Efter detär det dags att applicera en försegling eller färg. Beroende på vilket träslag och vilken finish du vill ha finns det olika tekniker, så se till att du undersöker produkten noga innan du börjar. Ja hörni, inte verkar det så svårt det här med att slipa golv? Tack för att du läste, mvh K.A i Jönköping