Att bli snickare

Mina erfarenheter har alltid varit av det slaget att det känns som om ingenting någonsin fungerar. Men jag var fast besluten att få det att hända. Det var så jag fattade ett radikalt beslut – att bli snickare! Fram till det ögonblicket hade snickeri aldrig kommit i min åtanke som något spännande eller ens önskvärt. Istället verkade det som en omöjlighet fylld av oöverstigliga strider och självtvivel. Men efter att ha tänkt över denna förändring och vägt alla för- och nackdelar mot varandra bestämde jag mig för att ta steget in i träarbetets fascinerande värld. I det här blogginlägget kommer jag att dela med mig av varför det har förändrat mitt liv för gott att gå från noll kunskap om snickeri till en experthantverkare.

Jag började med att ta några grundläggande träarbetskurser och lära mig grunderna i snickeri. Jag blev förvånad över hur snabbt jag lärde mig nya färdigheter och tekniker och hur snabbt jag behärskade verktyg som jag aldrig hade använt tidigare. Med mina nyvunna kunskaper började jag ta itu med större projekt, som att bygga möbler och skapa skräddarsydda verk för kunder. Som resultatet blev att mitt självförtroende för min förmåga ökade snabbt. Jag var nu en hantverkare och kunde skapa vackra möbler för kunderna som var precis som de hade tänkt sig.

Det mest fantastiska med snickeri är den känsla av tillfredsställelse man får när man slutför ett projekt. Det finns en unik känsla av fulländning som kommer av att skapa något själv och idag arbetar jag som snickare i Hudiksvall med omnejd och har fullt upp om dagarna. Det här jobbet kan jag rekommendera till alla som älskar att arbeta med händerna och som tycker om trä.

Att arbeta med olika material, verktyg och tekniker har tvingat mig att tänka utanför boxen. Man blir kreativ verkligen!